Royal Hotel ::: Senta
O nama

Hotel "Royal“ se nalazi u samom centru grada, kod gradskog parka u neposrednoj blizini reke Tise. Na ovom mestu je već godine 1836. stajala gostiona Dobogo, koja od 1880. nosi ime Hotel „Kralj“. Zgrada je srušena 1911.godine, a na istom mestu iste godine sagrađen je Hotel „Royal“. Za svoju izuzetnu arhitekturu Hotel „Royal“ duguje zahvalnost segedinskom arhitekti Edeu Mađaru (1878-1912). Arhitektura zgrade naginje modernom stilu, ali je ukrašena elementima secesije. Tokom rekonstrukcije 1967. godine većina ukrasnih elemenata je prekrivena. Međutim, 1985. godine subotički Zavod za Zaštitu Spomenika Kulture zvanično je proglasio hotel spomenikom kulture. Tokom renoviranja 2007/2008. godine sačuvani su originalni stubovi, venci i ornamentika. Hotel Royal koji ima tradiciju postojanja dužu od 100 godina, 2021/2022 doživljava novu renesansu. Potpumim renoviranjem, ugradnjom najnovije tehničke opreme kao i novim nameštajem, hotel Royal ispunjava sve predispozicije od umesto hotela sa 3* bude kategorizovan u hotel sa 4*.

Hotel raspolaže se tri impozantno opremljena, komforna apartmana, trideset i osamnaest jednokrevetnih soba, dvadeset i šest dvokrevetnom sobom, 2 trokrevetnih i 2 četvorokrevetnih soba. Većina soba je sa predivnim pogledom na park i glavni trg. U hotelu sve sobe raspolžu kupatilom, telefonom, internet priključkom i kablovskom televizijom. Hotel ima sopstveni parking. Grejanje soba i prostorija hotela vrši se centralno iz toplane. Čitav objekat se hladi klima uređajima.

Restoran hotela kapaciteta 110 sedišta nudi bogat izbor jela srpske I mađarske kuhinje kao I raznovrstan izbor domaćih i sranih pića. Zidovi restorana ukrašavaju umetnički radovi koji oslikavaju senćansku bitku iz 1697. godine.Freske veličine 260x560 cm izradili su slikari Jožef Ač (1914-1990) i Jožef Beneš (1936-2017). Freska koja se takođe pripisuje imenima ove dvojice slikara i koja ukrašava zid kraj recepcije, prikazuje svetski biološki raritet, tiski cvet.

U sklopu hotela nalaze se i dve manje elegantne sale, svaka sa svojih 40 mesta, koje su reprezentativna mesta za organizovanje poslovnih sastanaka, ručkova, svadbi, koktela i tome sličnih događaja. Predivno okruženje kao i izvanredna usluga predstavljaju prijatan ambijent za boravak i razonodu.

Zgradi pripada i prostor nekadašnjeg bioskopa Tisa. U toj dvorani nalazila se nekada balska sala sa galerijom iz koje se izlazilo u prijatan baštenski prostor. Procesom renoviranja sadašnji vlasnik ima u planu da vrati impozantni balski prostor u nekadašnje stanje, kao i baštenski prostor koji se prostire u nastavku sale. Visoka dvorana dobila je nove prozore koji su restaurirani po uzoru na one koji su krasili prostor u prošlosti. Prostiru se od poda do plafona, sa izlazom ka bašti koja predstavlja mirnu oazu u centru grada, zaštićenu od ulične buke. Pod stoletnim stablima koja pružaju udobnu hladovinu u toplim letnjim danima predstavljaju pravo mesto za uživanje kao i za sastanke u mirnom i opuštajućem okruženju. Sa prostorom koji može da pruži gostoprimstvo za skoro 250 zvanica, ova balska sala predstavlja idealno mesto za organizovanje različitih proslava, svadbi i balova.

Rezervacije

00381 (0) 24-812-368
Dodatne usluge
Sopstveni parking za goste
Servis soba
Bežični internet
Restoran
Recepcija 0-24
LCD TV